Boja zidova

Boja nas inspiriše svakog dana, to važi posebno u kuhinji. Boja zidova je svakako jedan od najvažnijih dekorativnih elemenata kuhinje.
Sam izbor boja u većini slučajeva zavisi od nas samih i naših afiniteta. Izboj boje vaših zidova kuhinje može biti skoro beskrajan, što mnogima prestavlja veliki problem. Poznato je da ljudi kada imaju širok izbor ispred sebe žele sve, to dovodi do nedoumica i proble koju baš izabrati. Možda je bolje imati manji izbor jer ćete tako lakše izabrati. Pošto su žene te koje najčešće biraju samu boju za zidove vaše kuhinje, a žene su poznate po neodlučnosti, onda je problem još veći.
Za početak krenite sa katalozima boja, veoma je bitna i boja kuhinjskog nameštaja sa kojim treba uklopiti boju zidova.
Svetlije boje kao što su bela, žuta, kajsija, svetlo plava su najčešći izbor, to je i često nužda jer su dosta kuhjinja malih dimenzija i lošije osvetljena prirodnim svetlom pa svetlije boje stvaraju utisak većeg prostara i bolje iskorišćenje svetla.
Tabnije boje se preporučuju u velikim kuhinjama i gde svetlo nije problem, poželjno je da budu u kombinaciji sa drugim bojama.

Daćemo vam par preporuka pogledaj galeriju

Da li će sam izgled kuhinje poboljšati kvalitet hrane koji se u njoj sprema, sumljam. Ali će učiniti boravak u njoj prijatnijim, a sama opuštenos i volja mogu uticati da se u kuhinji provodi više vremena i da se hrana priprema sa više žara.

Ostavite odgovor