Kuhinjski šank zid


Pregradni kuhinjski zid – je postao u poslednje vreme u Srbiji veoma popularan. Tu sad stoji pitanje da li je on koristan u svim uslovima.
On se najčešće koristi da vizuelno odvoji kuhinju od ostatka prostorije (trpezarije). Što znaci da je njegova koristnost jedino u funkciji dizajna, tako da u praktičnom smislu nema velikog značaja. Nedostatak kuhinjskog zida je što zauzima dosta mesta i smanjuje manevarski prostor, pozitivna funkcija je kada se na njega postavi ploča na koju možete ostavljati sitnici ili služiti kao šank.
Drugo: može se koristiti kao pregradni zid na kome će se sa unutrašnje strane postaviti kuhinjski elementi. Ako ga podignete možete postaviti na na njega i ploču i u kombinaciji sa barskim stolicama dobiti šank, poželjno je da sudopera bude na strani gde je šank time će vam šank biti dostupniji i lakši za čišćenje. Naravno i prostor u kuhinji mora da bude veliki da bi ste sve ovo izveli.

Naj korisnije je da u sklopu kuhinje napravite nadogradnju koja će vršiti funkciju šanka i neće vam oduzimati puno radnog prostora. Može služiti za ostavljanje sitnica ili za služenje pića ako zatreba.

Mnogi se zalete da naprave šank zid ili šank u sklopu kuhinje postave ga ali ga onda nikada ne koriste. Svima je šank asocijacija na kafić, tako da prvo dobro razmislite da li vam je on stavrno potreban u vašoj kuhinji ili ne.

Ostavite odgovor